15 februari 2023

Persoonlijk, waardevol en ambitieus onderwijs op de Brandsmaschool in Bussum

De keuze voor de juiste school voor jouw kind is lastig! Daarom zal Proceon de aankomende maanden onze zestien scholen apart in het zonnetje zetten. Vandaag introduceren wij graag de Brandsmaschool!

 

100 jaar in de groene omgeving van Bussum

De Brandsmaschool is een oude school in Bussum van ongeveer 100 jaar oud. In de veilige en groene wijk ‘Het Spieghel’ is het schoolgebouw al 20 jaar gehuisvest. In dit kleine gebouw ontmoeten de 200 leerlingen elkaar doordat alle lokalen op de gemeenschappelijke hal uitkomen. In deze hal zal in de toekomst een bibliotheek, podium komen en zullen kinderen plekken hebben om te ontdekken en samen te werken. Uniek aan de Brandsmaschool is dat de school wordt omringd door het schoolplein. Natuur- en bewegingsonderwijs staan bij de Brandsma hoog in het vaandel. Dit wordt gekenmerkt door de combinatie van het ruime schoolplein en de mogelijkheid om de natuur in te gaan in de buurt. Daarnaast heeft de school samen met de leerlingenraad, het team en de ouders een moestuin gerealiseerd. Zo leert elke groep kinderen hoe groente, fruit en planten groeien en insecten worden aangetrokken. Bovendien zijn er drie kippen op het schoolplein, waar de kinderen om de beurt zelf voor mogen zorgen.

 

Onderwijs

De Brandsmaschool levert kwalitatief onderwijs waar de nadruk ligt op zowel de kernvakken als op de culturele, technische en wereldoriëntatie vakken. Het onderwijs is gefocust op de kinderen van nu. Er wordt bijvoorbeeld regelmatig aandacht besteed aan het omgaan met sociale media, omdat de kinderen hier elke dag mee te maken krijgen. Het team van de Brandsmaschool is professioneel, enthousiast en vindt het leuk om in ontwikkeling te blijven. Om die reden blijven zij kijken naar hoe zij het onderwijs nog beter kunnen laten aansluiten op de hedendaagse kinderen.

 

"De Brandsmaschool heeft een fijn, gezellig en professioneel team waarin iedereen zich wil ontwikkelen. Wij combineren aandacht, optimisme en nieuwsgierigheid in ons onderwijs" – directeur Jacobien Bückmann

 

Andere vormen van ontwikkeling zijn het zelfstandig maken van leerlingen en het burgerschap onderwijs. Vanaf groep één leren kinderen regels en afspraken te maken, mee te praten en een mening te vormen over onderwerpen. Voor sociaal-emotionele ontwikkeling maakt de school gebruik van de methode 'Gelukskoffer'. Andere thema’s van Unesco waar de Brandsma zich aan verbindt zijn: vrede en mensenrechten, intercultureel leren en duurzame ontwikkeling. Daarnaast staat zelfstandigheid centraal op de school. Dit uit zich bijvoorbeeld in de leerlingenraad. Niet alleen leerkrachten en ouders hebben inspraak bij de Brandsmaschool, maar ook kinderen uit de midden- en bovenbouw mogen meepraten over allerlei schoolzaken.

 

Langskomen op locatie  

Ben jij opzoek naar een veilige, kleinschalige en kwalitatieve basisschool waar oog is voor natuur, kunst, cultuur? Maak dan een afspraak voor een kennismaking en rondleiding! Bekijk de website voor meer informatie.